Повір у себе — і в тебе повірять інші!

Забагато уваги для дітей і молоді із особливими потребами не буває. Взагалі-то її частіше замало. І серце щоразу радіє, коли спостерігаєш прояви такої уваги і підтримки з боку жовтоводців.

15 квітня у приміщенні міського історичного музею зібралися діти та молоді люди з особливими потребами, їхні батьки та педагоги. Цього разу заради них об’єднали зусилля Центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, «Мастерская праздников» та благодійний фонд «Герда» ім. Ганни Смольської.

Що ж відбувалося у музеї?

А в історичному музеї відбувалося нагородження переможців І міського туру Всеукраїнського фестивалю творчості дітей з вадами здоров’я «Повір у себе — і в тебе повірять інші».

Цього року у конкурсі взяли участь 18 дітей та 6 молодих осіб. За словами начальника ЦСССДМ Людмили Скиби, це більше, ніж у попередні роки. «Ми знаємо, що кожна дитина талановита. Роботи дуже гарні! Ми сподіваємося, що наші переможці стануть і переможцями обласного туру, тоді вони матимуть змогу безкоштовно відпочити у Всеукраїнському оздоровчому таборі «Артек»», — розповіла Л.Скиба.

Конкурсні роботи надавалися за трьома номінаціями: образотворче мистецтво, декоративно-прикладне мистецтво, поезія і проза. За умовами конкурсу, взяти участь у ньому мали можливість діти від 9 до 13 років (молодша група),  від 14 до 17 років (старша вікова категорія). Цього року було прийнято рішення надати таку можливість і жовтоводській молоді з особливими потребами.

Отже, переможцями стали:

У номінації «Декоративно-прикладне мистецтво»:

— (молодша група) І місце — Кирило Міщук, ІІ — Лоліта Хрипун, ІІІ — Надія Назор;

— (старша група) І місце — Ерік Чуйко, ІІ — Катерина Приходько, ІІІ місце поділили між собою Ярослав Добитін та Андрій Куликов.

У номінації «Образотворче мистецтво»: на І місці – Еліна Піцик, ІІ — Ілона Москаленко, ІІІ — Вікторія Капкаєва.

У номінації «Поезія. Проза» І місце посіла Анастасія Лагута.

Пасажирами «Паровозу дружби» — так називалася проведена акція, — а отже, почесними учасниками церемонії нагородження стали депутат облради, голова міської ради ветеранів Лідія Кучер, секретар виконавчого комітету Олена Воробей, директор Жовтоводського музею Олена Кобзар і, ясна річ, начальник ЦСССДМ Людмила Скиба.

Що цікаво – те, що церемонія ця переросла у справжнє свято завдяки професіональним розважальникам із «Мастерской праздников»: феї квітів (Наталя Зотікова), клоуну (Анастасія Горлань), ковбою Джо (Антон Хлопенко), веселому пірату (Дмитро Шуліка), індіанцю Тохі та ді-джею Зіму (Артем Марчук). Вони впродовж усього часу ні на мить не послаблювали уваги та зацікавленості глядачів. Були ігри, пісні і танці, а найбільше захоплення в дитячих очах заграло наприкінці зустрічі, коли по всьому приміщенні розлетілося багато-багато чудернацьких великих і маленьких мильних бульбашок! А коли всі стали у «паровоз дружби» і під музику пішли по колу, то посмішки стали ще ширшими. Здається задоволеними залишилися усі: і діти, і батьки, і педагоги, які прийшли підтримати юні дарування, і організатори, і запрошені на свято. Залишається побажати переможцям, щоби їм пофортунило і на обласному етапі.

Нагородження переможців конкурсу «Повір у себе — і в тебе повірять інші» відбулася завдяки небайдужим жовтоводцям. Організатори події висловила вдячність усім, хто надав моральну і матеріальну підтримку а також допомогу в організації свята: весільний салон «Юнона» («Сакура»), магазин «Август», «Віза-Агро», магазин посуду «Моя кухня», ПП Рудченко, ПП Вієнко, Дмитро Букша, Сергій Коряулін, Віталій Голубнічий, Тетяна Бовкун.

«Я, моя сестра, та наш друг Міша Мурашкін – ми дуже любимо дітей. Ми живемо цим. Наша мета – дарувати дітям радість, — розказала в інтерв’ю Олена, організатор з агентства «Мастреская праздников». – Ми хочемо підтримувати і розвивати дітей Жовтих Вод і околиць міста. Багато плануємо зробити. Цього року вже була акція для дітей із Дитячого будинку. Сьогодні — друга акція. Наступна буде у травні у спецшколі. На перше червня, в День захисту дітей, планується кілька загальноміських акцій».

Як з’ясувалося, благодійний фонд «Герда» нещодавно розпочав свою діяльність у м. Жовті Води, об’єднавшись для єдиної мети з «Мастерской праздников». Окремо ігрові програми та акції для дітей проводилися організаторами вже минулого року. Цього року головний редактор ІА «Имеется мнение» Михайло Мурашкін у пам’ять своєї дружини, жовтоводської журналістки Ганни, померлої у 21-річному віці у лютому 2011р., створив благодійний фонд.

Скажу від себе. Можливо, мало хто знає, але наша колега, молода і талановита Ганночка, яка так рано пішла з життя, у соціальних мережах називала себе «Герда Смольська». Мабуть, не просто так. Історія її життя: її творчість, її кохання, 40-денна боротьба за життя у реанімаційному відділенні у Києві, її смерть через півроку після щасливого весілля, — здатні розтопити лід у серці будь-якої людини… І тепер, коли її немає на цьому світі, вона ніби продовжує жити і зігрівати серця. Коли у музеї діткам і всім присутнім подарували записники із зображенням казкових героїв Герди та Кая (саме ця «аватарка» була і на сторінці Ані в останні дні її життя), від ще надто свіжих спогадів на очі нагорнули сльози… Вічна тобі і добра пам’ять, Ганнуся!

Хочеться побажати успіху в усіх благородних справах фонду «Герда», молодим дівчатам та хлопцям із «Мастерской праздников» та всім небайдужим жовтоводцям що їх підтримуюсть. Адже що може бути більшим добром, ніж дарувати радість дітям?

Людмила НОВОШЕВСЬКА, фото: Тетяна Бовкун, ИА «Имеется мнение»

/2011/04/21/povir-u-sebe-i-v-tebe-povirjat-inshi/

Подпишитесь на наши социальные сети Telegram, Facebook, Instagram

Опубликовал(а)А. Баженова
Главный редактор сайта "Имеется Мнение".
Предыдущая запись
СТРАТЕГИЯ ОТКРЫВАЕТ ДВЕРИ ВЫПУСКНИКАМ
Следующая запись
Неземная свадьба — в шахте метро
Добавить комментарий
Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *