Декомунізація в Жовтих Водах. Затверджено нові назви вулиць, провулків та майдану

31 грудня 2015 року міським головою Володимиром Абрамовим було підписано розпорядження “Про перейменування майдану, вулиць та провулків міста”, яким визначаються нові назви  об’єктів топоніміки. Розпорядження вступає в силу  з дня його офіційного оприлюднення.

Покидаючи СССР

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

31.12.2015р. _____ № 464/01-08р-15

Жовті Води Про перейменування майдану, вулиць та провулків міста

            Керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, статтею 3 Закону України “Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”, Постановою Кабінету Міністрів України від 24.10.12 р. № 989 “Про затвердження порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імені (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”, рішенням міської ради від 24.12.2014р. №1951-56/VI “Про Порядок присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам та перебувають у власності територіальної громади міста Жовті Води, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”, враховуючи пропозиції територіальної громади міста та рекомендації Українського інституту національної пам’яті, з метою приведення назв майдану, вулиць та провулків міста у відповідність до пункту 6 статті 7 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”,  вважаю за необхідне:

1. Перейменувати майдан, вулиці та провулки міста згідно з додатком 1.

2. Управлінню житлово-комунального господарства Жовтоводської міської ради здійснити розрахунок потреби в кількості та коштах для виготовлення та встановлення адресних табличок з новими назвами згідно додатку 1 розпорядження та у двотижневий термін надати до фінансового управління Жовтоводської міської ради.

3. Відділу з питань діловодства, контролю та роботи зі зверненнями громадян виконавчого комітету Жовтоводської міської ради оприлюднити розпорядження міського голови на офіційному сайті виконкому, у засобах масової інформації та направити дане розпорядження відповідним державним, обласним, міським службам, підприємствам, установам, організаціям міста та іншим заявникам за потребою при зверненні.

4. Прийняти до уваги, що на підставі частини другої статті 10 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” адміністративний збір не справляється за проведення державної реєстрації змін, що вносяться до установчих документів:

– благодійних організацій;

– юридичних осіб, пов’язаних із прийняттям Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, а також зміни місцезнаходження юридичної особи, місця проживання фізичної особи у зв’язку із зміною назви (перейменуванням) скверів, бульварів, вулиць, провулків, узвозів, проїздів, проспектів, площ, майданів, набережних, мостів, інших об’єктів топоніміки населених пунктів.

5. Розпорядження набуває чинності з дня його офіційного оприлюднення.

6. Координацію роботи щодо виконання даного розпорядження покласти на управління житлово-комунального господарства Жовтоводської міської ради, контроль – залишаю за собою.

Міський голова В.В.АБРАМОВ

Додаток до розпорядження міського голови від31.12.2015   464/01-08р-15

Перелік майдану, вулиць та провулків міста, що перейменовуються

з/п

Назва майдану, вулиць, провулків для перейменування

Нова назва майдану, вулиць, провулків 

 1Майдан В.І.Ленінаплоща Миру

Вулиці

 1М.БудьонногоМ.Грушевського
 2ВалявкаРудна
 3ВойковаІ.Виговського
 4ДзержинськогоЯрослава Мудрого
 550-річчя комсомолуКозацької Слави
 6КомсомольськаКодацька
 7КотовськогоГімназійна
 8КорчагінаВербова
 9КіроваМ.Пошедіна
 10ОрджонікідзеВолонтерська
 11ПархоменкаВиноградна
 12ПетровськогоБульвар Свободи
 13РадянськаЄвропейська
 14ТельманаОлімпійська
 15ФрунзеС.Шилова
 16ФурмановаБ.Ступки
 17ЩорсаДанила Нечая
 1870-річчя ЖовтняС.Федорченка
 19УрицькогоІвана Мазепи
 20ЧапаєваЛьвівська
 21ЧервоноармійськаВолодимира Великого
 22ЖовтневаОсіння
 23ПотьомкінаАбрикосова
 24ЖуковськогоВ.Жуковського
 25ПролетарськаЩаслива
 26СтаханівськаШахтарської Слави
 27БелінськогоВ.Бєлінського
 28УльяноваІ.Ульянова

Провулки

 1БауманаПривокзальний
 2ВолодарськогоВ.Стуса
 3ВоровськогоРіздвяний
 4ГайдараО.Довженка
 5МопраЄдності
 6П. МорозоваДружби
 7ОстровськогоЗатишний
 8ПіонерськийВишневий

Міський голова В.В.АБРАМОВ

/2016/01/03/dekomunizaciya-v-zhovtix-vodax-zatverdzheno-novi-nazvi-vulic-provulkiv-ta-majdanu/

Подпишитесь на наши социальные сети Telegram, Facebook, Instagram

Опубликовал(а)А. Баженова
Главный редактор сайта "Имеется Мнение".
Предыдущая запись
Міська рада затвердила бюджет міста Жовті Води на 2016 рік
Следующая запись
Приглашаем на Всеукраинский турнир по мини-футболу в Желтых Водах
Добавить комментарий
Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *