Через масові крадіжки кабелю Укртелеком замінить стаціонарний зв’язок на мобільний

Оператор зв’язку “Укртелеком” планує запустити у Жовтих Водах пілотний проект, мета якого полягає у поєднанні стаціонарного та мобільного зв’язків. Такі кроки в компанії вимушені робити через масштабні крадіжки мідних кабелів зв’язку. 

Разом з Жовтими Водами в пілотну зону проекту потрапили також міста Марганець та Синельникове. Ці міста також постраждали від крадіжок телекомунікаційного кабелю. Постійні ремонти не вирішують проблеми, оскільки відновлений кабель знову вирізають, відтак тисячі абонентів залишаються без зв’язку. Щоб забезпечити мешканцям зв’язок, незважаючи на катастрофічну ситуацію з крадіжками мідного кабелю, Укртелеком і розробив спеціальну пропозицію на базі конвергентних послуг.

“Останніми роками ситуація з крадіжками мідного кабелю набула катастрофічних масштабів – ми фіксуємо близько 5 тисяч “вирізів” у квартал. Злодії залишають без зв’язку будинки, мікрорайони, і цілі населені пункти. Нерідко трапляються і повторні крадіжки. Часом відновлювати мідні кабелі у таких місцях недоцільно, адже їх знову виріжуть. Отже, щоб забезпечити абонентів зв’язком, нами і прийняте це рішення – таким чином Укртелеком забезпечить безперервний доступ населення до телекомунікаційних послуг”, – розповів Директор по корпоративним зв’язкам Укртелекому Михайло Шуранов.

Укртелеком планує продублювати фіксований зв’язок мобільним, а про повну заміну не йдеться. Що це означатиме для користувачів? Як мінімум, тепер вони з більшою вірогідністю додзвоняться в швидку, або в поліцію, якщо буде на те потреба. І ніякий злодій, що вирізає телефонні кабелі задля власної наживи, не стане їм на заваді. 

Читайте також: Крадії кабельно-провідникової продукції в Жовтих Водах працюють під “кришуванням” поліції

/2018/08/02/cherez-masovi-kradizhki-kabelyu-ukrtelekom-zaminit-stacionarnij-zvyazok-na-mobilnij/

Подпишитесь на наши социальные сети Telegram, Facebook, Instagram

Опубликовал(а)А. Баженова
Главный редактор сайта "Имеется Мнение".
Предыдущая запись
З оперативної наради у міського голови: “Міський бюджет перевиконано. Рівень безробіття зменшився”
Следующая запись
Подарунки – це завжди приємно
Добавить комментарий
Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *