КОРИСНО: Як не отруїтися кавуном

У кавунах мало калорій, натомість вітамінів – хоч відбавляй. Як правильно обрати смугасту ягоду, аби отримати користь, а не отруєння, розповіли в Обласному центрі здоров’я. 

«Не можна купувати кавуни на стихійних ринках. Особливо там, де ягоди викладають просто на землі, ще й біля дороги – баштанні швидко поглинають свинець, якій містять вихлопні гази, – зазначили в Обласному центрі здоров’я. – Просіть у продавця показати сертифікат якості». 

Не варто прямо на ринку відрізати шматок кавуна, аби спробувати. Брудні шкірка ягоди та лезо ножа можуть призвести до харчових отруєнь. 

Вдома кавун потрібно ретельно помити – спочатку потерти щіткою, потім – обдати окропом, холодною водою і дати висохнути. Розрізаний кавун слід зберігати в холодильнику не більше доби.

«Найбільша кількість шкідливих речовин в кавуні міститься біля кірки, тож цю м’якоть краще не їсти, – додали фахівці. – Не варто давати кавун дітям до року».

При появі симптомів отруєння після вживання кавуна слід звернутись до лікаря.

 

/2018/08/07/korisno-yak-ne-otru%d1%97tisya-kavunom/

Подпишитесь на наши социальные сети Telegram, Facebook, Instagram

Опубликовал(а)А. Баженова
Главный редактор сайта "Имеется Мнение".
Предыдущая запись
Відключення аналогового телебачення: чому і що робити?
Следующая запись
Джерело: Урановій галузі загрожує знищення
Добавить комментарий
Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *