Вугільний гриль – в чому його переваги та недоліки?

Серед всіх різновидів грилів вугільний вважається неперевершеною класикою. Саме він дозволяє готувати м’ясо, рибу та овочі з характерним димним ароматом та присмаком. Завдяки цим особливостям поціновувачі грилінгу у всьому світі обирають для своїх зон барбекю саме вугільні моделі. Зашовши за посиланням https://grillpoint.com.ua/grili/ugolnye-grili/ в інтернет-магазин «Грілпоінт», ви також можете замовити якісний та довговічний вугільний гриль.

Вугільний гриль

Плюси та мінуси вугільного гриля

Головна перевага – це, звісно, неперевершений аромат, який вбирають в себе страви. Дим від горіння вугілля пахне апетитно та дуже приємно. Такий аромат неможливо отримати на жодному іншому грилі. Схожий запах дають дров’яні моделі, але аромат від згоряння деревини все ж не настільки апетитний.

Друга важлива перевага – це демократична ціна. Якщо порівнювати вугільні, електричні та газові моделі з однаковими потужністю та розміром робочої поверхні, перші безумовно будуть дешевшими.

Третій плюс – можливість готувати страви різними способами. Їжу можна запікати, смажити, коптити, тушити та навіть варити. Варто зазначити, що це актуально лише для грилів класичної конструкції з кришкою.

Недоліків у вугільних грилів небагато:

  • Довге прогрівання – до 30 хвилин. Саме стільки часу знадобиться, щоб вугілля прогоріло, а температура всередині грилю досягла оптимального рівня.
  • Важчий догляд, ніж за газовими та електричними моделями. Щоб повноцінно очистити вугільний гриль, доведеться докласти зусиль та витратити трохи часу.
  • Складний контроль температури та сили горіння. На вугільних моделях немає вентилів, які б дозволяли одним рухом зменшити чи збільшити потужність.

Якщо з першими двома мінусами доведеться змиритись, то контроль температури можна трохи спростити, купивши спеціальний термометр для м’яса.

М’ясо та овочі на грилі

Різновиди вугільних грилів

Є різні типи обладнання для грилінгу. Класичний варіант – це кругла модель із відкидною кришкою. Саме таку форму мав перший вугільний гриль, розроблений Джорджем Стівеном в 50-х роках минулого сторіччя. Сферичні грилі мають відносно невелику робочу поверхню та добре підходять для домашнього використання.

Сферичний гриль

У ресторані чи кафе знадобиться модель більшого розміру. Для приготування великих порцій їжі призначені видовжені прямокутні грилі. Ще один цікавий різновид – це грилі в форми бочок. Вони популярні серед закладів, які роблять із приготування їжі справжнє шоу. Бочки та прямокутні грилі не завжди комплектуються кришками.

Подпишитесь на наши социальные сети Telegram, Facebook, Instagram

Опубликовал(а)А. Баженова
Главный редактор сайта "Имеется Мнение".
Предыдущая запись
Какие и в чем заключаются преимущества использования пластиковых поддонов в различных сферах?
Следующая запись
Какие бывают чехлы на кушетку и как их правильно выбрать?
Добавить комментарий
Ваш электронный адрес не будет опубликован. Обязательные поля помечены *